امروزه تعداد زیادی از مردم در جهان، به زبان ترکی صحبت میکنند. زبانهای آذربایجانی، ترکمن و قشقایی شاخههایی از زبان ترکی هستند. در این میان، زبان ترکی استانبولی یکی از پرطرفدارترین زبانها محسوب میشود. این زبان وابسته به آواشناسی است. یعنی اینکه بهازای هر صدا، یک حرف وجود دارد.
هنگامیکه یک کلمه را میخوانید با تلفظ آن آشنا میشوید و پس از یادگیری تلفظ، میتوانید آن را بنویسید. بسیاری از ایرانیها برای یادگیری الفبای زبان ترکی اقدام میکنند که دلایل مختلفی دارد. یکی از این دلایل فرهنگ مشترک ایران و ترکیه است.
چرا باید الفبای ترکی را یاد بگیریم
بسیاری از افراد اعتقاد دارند که یادگیری زبان ترکی، سکوی پرتاب محسوب میشود؛ زیرا این زبان با زبانهای فرانسوی و عربی جنبههای مشترکی دارد. بهعنوان مثال، بسیاری از کلمات آنها مشترک است.
یکیدیگر از دلایل یادگیری این زبان آن است که کشورهای ایران و ترکیه تعاملات بسیاری با یکدیگر دارند؛ بهطوریکه بسیاری از ایرانیان برای تجارت به این کشور سفر میکنند. به همین دلیل، اگر قصد دارید که به ترکیه سفر کنید، یادگیری الفبای زبان ترکی در اولویت قرار دارد.
در حالحاضر، زبان ترکی جزء ۱۰ زبان برتر دنیا از لحاظ کاربرد محسوب میشود. بهطوریکه حدود ۱۵۰ میلیون نفر با این زبان صحبت میکنند. همچنین با یادگیری این زبان، امکان متوجه شدن زبانهای دیگر نیز وجود دارد.
اگر بهدنبال راهی برای افزایش هوش و تواناییهای خود هستید، یادگیری زبان ترکی به شما کمک خواهد کرد. طبق تحقیقات، افرادی که به بیشتر از یک زبان تسلط دارند، دارای سرعت و دقت بیشتری هستند؛ علاوهبرآن، موقعیتهای شغلی فراوانی برای شما ایجاد میشود.
چند الفبای ترکی داریم؟
بسیاری از افراد معتقد هستند که سختترین قسمت یادگیری، الفبای زبان ترکی و ساختار دستوری غیرمعمول آن است. ترکی از یک ساختار موضوعی معمولی استفاده نمیکند و قوانین الفبایی و دستورهای منحصربهفرد خود را دارد.
این زبان شامل ۲۹ الفبای تغییریافته است که بر اساس الفبای لاتین ایجاد شدهاند. نکته قابلتوجه این است که ۷ حرف آن در الفبای لاتین وجود ندارند. این حروف شامل Ü، Ş، Ö، İ، I، Ğ و Ç میشوند. همچنین 3 حرف W، Q و X در زبان ترکی دیده نمیشوند.
معرفی الفبای ترکی
این زبان همانند زبانهای دیگر دارای حروف صدادار است که شامل ۸ حرف میشوند. حروف صدادار در الفبای زبان ترکی شامل Ü، U، Ö، O، İ، I، E و A میشوند. سایر حروف بیصدا هستند که به ترتیب R، P، N، M، L، K، J، H، Ğ، G، F، D، Ç، C، B، Z، Y، V، T، Ş، S قرار میگیرند.
هر الفبا دارای نکات ریز و درشت است که زبان آموزان با رعایت آنها میتوانند سطح زبان خود را افزایش دهند.
1. هیچگاه در ساخت کلمات، حرف Ğ در ابتدای واژه قرار نمیگیرد.
2. در الفبای زبان ترکی حروف خ و ق، در بیشتر مواقع به حروف دیگری تبدیل میشوند. بهعنوان مثال حرف خ به حرف ح و حرف ق به یکی از حروف ک یا گ تبدیل میشوند.
3. همه حروف جایگاه خاص خود را دارند؛ بنابراین باید در هنگام استفاده از آنها توجه داشته باشید.
4. اگر به حروف مصوت در زبان ترکی توجه کنید، خواهید دید که علامت ^ روی آنها قرار دارد. این علامت به این معنا است که این حروف باید بهشکل کشیده تلفظ شوند.
5. در این زبان، ۲ حرف مصوت در کنار یکدیگر قرار نمیگیرند.
تلفظ الفبا
بدونشک تمام زبانهای دنیا، تلفظهای مخصوص خود را دارند. اگر قصد دارید که با ترکزبانان در تعامل باشید، باید نحوه تلفظ الفبای زبان ترکی را یاد بگیرید.
حرف A
این حرف اولین حرف الفبا است و همواره صدای آ میدهد.
حرف C
برخلاف تصور بسیاری از زبانآموزان، این حرف صدای ج میدهد. در این هنگام تفاوت الفبای زبان ترکی با دیگر زبانها مشخص میشود.
حرف Ç
این مورد یکی از حروف منحصربهفرد محسوب میشود که صدای چ میدهد. تفاوت این حرف با حرف قبلی، یک نقطه در زیر آن است.
حرف E
این حرف بهصورت همزمان صدای اِ و اَ میدهد. هیچقانونی برای خواندن آن وجود ندارد؛ تنها با گذشت زمان و کسب تجربه میتوانید بفهمید که این حرف در کلمات چگونه خوانده میشود.
حرف Ğ
این حرف یوموشاک گ نام دارد که به معنی گ نرم است. یوموشاک گ در کلمات تغییراتی را ایجاد میکند اما فهمیدن آنها سخت نیست. این حرف موجب میشود تا حروف قبل و بعد از آن به یکدیگر بچسبند و به تنهایی صدایی ندارد.
حرف I
تلفظ این مورد برای ایرانیان امری دشوار است و بهطور معمول با حرف İ اشتباه گرفته میشود. صدای این حرف کمی بم است و باید با تکرار زیاد و تمرین یاد گرفته شود.
حرف Ö
اگر بخواهیم این حرف را بهصورت فارسی بنویسیم، عُ خواهد شد. تلفظ این حرف هم همانند نوشتار فارسی آن است؛ اما باید از ته گلو تلفظ شود.
حرف Ş
این حرف صدای ش میدهد و پیچیدگی خاصی در تلفظ آن وجود ندارد.
حرف Ü
این حرف باید از انتهای گلو بیان شود که به نوعی صدای عو میدهد.
سایر حروف الفبای زبان ترکی، همانند حروف لاتین تلفظ میشوند. برای یادگیری بهتر میتوانید از موزیکها، پادکستها و فیلمهای ترکی کمک بگیرید. با گوش دادن به نحوه صحبتکردن آنها و تلفظ کلمات، میتوانید آمادگی بیشتری برای صحبت کردن پیدا کنید.
جمع بندی
زبان ترکی یکی از زبانهای پرطرفدار در دنیا است؛ بهطوریکه امروزه تعداد قابلتوجهی از مردم دنیا به این زبان سخن میگویند. در حالحاضر، کشورهای ایران و ترکیه تعاملات زیادی در زمینههای مختلف برقرار کردهاند. ازاینرو، یادگیری زبان ترکی میتواند امری موثر در کسبوکار و تحصیل افراد محسوب شود.
برای یادگیری این زبان، ابتدا باید الفبای آن را آموزش ببینید. الفبای زبان ترکی متشکل از ۲۹ حرف است که ۸ حرف آن شامل حروف صدادار است. توصیه میشود در ابتدا با الفبای این زبان آشنا شوید و سپس با کمک کتابهای آموزشی سطح یادگیری خود را افزایش دهید.
آموزشگاه زبانسرا
سوالات متداول
1. چرا باید زبان ترکی را یاد بگیریم؟
امروزه، کشور ترکیه به یکی از کشورهای محبوب در دنیا تبدیل شده است؛ ازسویدیگر، بسیاری از فعالیتهای تجاری و تحصیلی ایران با کشور ترکیه انجام میشود.
2. زبان ترکی شامل چند حروف الفبا است؟
الفبای زبان ترکی شامل ۲۹ حرف است که ۸ حرف آن جزو حروف صدادار هستند.