کودکان ذهنی آماده دارند و بسیار راحت تر از بزرگسالان مطالب را می آموزند با این اوصاف شرایط 2 زبانه بودن کودکان فراهم می باشد؛ به ویژه اگر آموزش ها استاندارد بوده و متناسب با سن آن ها باشد.
یادگیری زبان های خارجه به خصوص زبان بین المللی انگلیسی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل والدین تمایل دارند تا فرزندانشان از سنین پایین مشغول یاد گرفتن زبان شوند؛ ولی همواره نگرانی هایی درباره دو زبانه بودن کودکان وجود دارد.
برخی متخصصان بر این باور هستند که کودکان دو زبانه با مشکل فهم مطالب در سنین پایین مواجه می شوند یا دیر تر از دیگر هم سنان خود به صحبت کردن می افتند. در مقابل بعضی دیگر از افراد متخصص می گویند 2 زبانه بودن کودکان باعث رشد بهتر مغزی آنان می شود. همین امر سرعت یادگیری کودک در تمامی زمینه ها را بالا می برد. در ادامه بررسی خواهیم کرد که دو زبانه بودن چه تأثیری روی کودک دارد.
همین الان فرزند خود را در دوره آموزش زبان انگلیسی به کودکان ثبت نام کنید.
مهم ترین مزیت های 2 زبانه بودن کودکان
مغز کودکان انعطاف پذیری بالا تری نسبت به مغز بزرگسالان دارد؛ به همین دلیل زمانی که از سنین کودکی برای آموزش زبان دوم اقدام می شود، کودک راحت تر با آن تطبیق پیدا می کند. 2 زبانه بودن کودکان به افزایش خلاقیت آن ها کمک می کند.
کودکانی که دو زبان را از سن پایین یاد می گیرند، انعطاف ذهنی بالایی برای یادگیری دیگر مطالب دارند. کنجکاو بودن و داشتن تفکر انتقادی از دیگر مزیت های دو زبانه بودن در کودکان است.
در سنین بالا تر و زمانی که رشد مغزی متوقف می شود، افرادی که در کودکی دو زبانه بودن، ذهنی فعال تر دارند و در مسیر زندگی فردی و اجتماعی خود موفق تر عمل می کنند.
بعد از سنین میان سالی و با ورود به دوره پیری، این افراد کمتر با احتمال مبتلا شدن به آلزایمر مواجه هستند. در مجموع می توان گفت 2 زبانه بودن کودکان تنها مربوط به سنین رشد آن ها نمی شود و تمامی بازه های زندگی فرد را در تمامی ابعاد شخصی، اجتماعی و روحی تحت تأثیر قرار می دهد.
برای ثبت نام در دوره آموزش آنلاین زبان انگلیسی به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
عملکرد مغزی کودکان دو زبان
بررسی عملکرد مغز در افراد دو زبانه هنوز در حال تحقیق و توسعه است؛ در نتیجه اطلاعات زیادی در این زمینه موجود نیست؛ ولی تا به اینجا می توان متمرکز تر بودن کودکان دو زبانه و یادگیری آن ها را به خوبی مشاهده کرد.
در حقیقت 2 زبانه بودن کودکان باعث فعال شدن بخش های بیشتری از مغز می شود. کودکان دو زبانه نسبت به کودکان تک زبانه مهارت های اجتماعی بیشتری دارند و راحت تر می توانند با دیگر اشخاص جامعه ارتباط برقرار کنند. داشتن اعتماد به نفس بالا تر و تسلط بیشتر روی حرف زدن یا فعالیت های فیزیکی از دیگر تأثیرات یادگیری زبان دوم در سنین پایین محسوب می شود.
چگونگی یادگیری زبانه دوم کودکان
عوامل زیادی روی یادگیری زبان دوم کودک اثر دارد. هوش او، سرعتش در یادگیری نسبت به دیگر هم سن ها، زبان اولی که آموخته است، شرایط محیطی و زمانی که والدین برای آموزش صرف می کنند، تنها گوشه ای از این عوامل خواهند بود.
در قدم اول برای 2 زبانه بودن کودکان، باید فرزند خود را بشناسید. برخی کودکان به بازی های ذهنی مانند پازل یا حل مسئله علاقه دارند؛ در مقابل برخی دیگر به بازی های ورزشی و فعالیت اهمیت می دهند؛ تعدادی از بچه ها هم علاقه زیادی به بازی های خلاقانه یا داستان سرایی دارند.
با توجه به نوع علاقه کودکان می توانید شروع یاد گیری زبان دوم را با موضوع مورد علاقه کودک آغاز کنید. در این صورت فرزندتان برای یاد گرفتن مشتاق تر می شود.
سن کودک از دیگر نکات مهم برای یادگیری زبان دوم خواهد بود. در سنین پایین باید با بازی و سرگرمی لغات را به کودک یاد دهید. درست همان طور که برای یاد دادن زبان اول به فرزندتان تلاش می کنید. لغات باید کاربردی باشند و استفاده روزانه داشته باشند تا کودک با به کار بردن آن ها، بهتر بتواند لغات را به ذهن بسپارد.
برای 2 زبانه بودن کودکان در سنین ابتدایی، از آن جایی که در مدرسه کودک در حال یادگیری پایه زبان اول است، باید برای زبان دوم نیز به آموزش پایه آن بپردازید. هر دو زبان باید موازی با یکدیگر پیش بروند تا مشکلی برای کودک پیش نیاید. در نهایت با ورود به مرحله نوجوانی می توانید از آموزش های متناسب بزرگسالان برای فرزندتان استفاده کنید.
برای مطلع شدن از دوره آموزش آنلاین آیلتس وارد صفحه مربوطه شوید.
کلام پایانی
برای والدینی که قصد مهاجرت دارند یا آن هایی که با آینده نگری تمایل دارند تا فرزندشان از سن پایین به یادگیری زبان مشغول شود، این نگرانی وجود دارد که 2 زبانه بودن کودکان چه تأثیری روی آن ها می گذارد. در مجموع می توان گفت کودکان به سرعت مطالب را یاد می گیرند؛ به شرط آنکه نوع آموزش مناسب با سن آن ها باشد.
یادگرفتن دو زبان در سنین کودکی باعث رشد بهتر مغز و فعال شدن بخش های بیشتری از آن می شود. کودکانی که از دو زبان استفاده می کنند به طور معمول تمرکز بیشتری نسبت به دیگر هم سن و سالان خود دارند. سرعت یادگیری و پیشرفت کودکان 2 زبانه به طور تقریبی دو برابر کودکان تک زبانه خواهد بود.
با توجه به مزیت هایی که 2 زبانه بودن کودکان به همراه دارد، والدین به دنبال یافتن راهی برای آموزش فرزندان خود هستند. آموزش زبان باید بر اساس سن کودک باشد و نمی توان از راه های ویژه بزرگسالان برای سنین پایین تر استفاده کرد.
مؤسسه زبان سرا دات آی آر روش هایی نوین و مبتکرانه را برای آموختن زبان در سنین گوناگون ارائه می دهد.
در این مؤسسه امکان آموزش حضوری، غیر حضوری یا تلفنی فراهم بوده و به همین دلیل از تمامی نقاط جهان می توانید از آموزش های آن استفاده کنید. برای گرفتن مشاوره می توانید با کمک راه های ارتباطی موجود روی سایت با کارشناسان تماس گرفته و سؤالات خود را مطرح کنید.
منابع
Childandfamilyblog, cambridgeenglish
آموزشگاه زبانسرا