یکی از زبان های رسمی دنیا، زبان ترکی است. زبان ترکی دارای شاخه های مختلف است. اگر با انواع زبان ترکی آشنایی چندانی ندارید، خواندن این مطلب را از دست ندهید. در صورت علاقه مندی به زبان ترکی می توانید از همین حالا شروع کنید به یادگیری در دوره ی آموزش آنلاین زبان ترکی که شیرین و ساده است.
پیدایش زبان ترکی
نمونه اصلی تفاوت بین زبان های ترکی خط و الفبای زبانها است. در طول زمان، خطها یا الفبای مورد استفاده برای انواع زبان ترکی متفاوت بوده است. به عنوان مثال، پس از اینکه بسیاری از کشورهایی که در آنها به زبان های ترکی صحبت می شد اسلام را به عنوان دین اصلی خود پذیرفتند، خط عربی توسط تمام ترک زبانان مورد استفاده قرار گرفت. با این حال، هنگامی که بسیاری از کشورهای ترک زبان در دهه 1920 بخشی از اتحاد جماهیر شوروی شدند، دولت شوروی سیاست لاتین کردن کشورهای شوروی را دنبال کرد.
این امر منجر به معرفی الفبای ترکی جدید شد که برای دوره ای در طول دهه های 1920 و 1930 در مناطق غیر اسلامی اتحاد جماهیر شوروی مانند ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1936، به عنوان بخشی از قانون اساسی جدید اتحاد جماهیر شوروی، الفبای سیریلیک به جای الفبای لاتین شده الفبای رسمی انواع زبان ترکی تبدیل شد.
زبان ترکی نیز به عنوان بخشی از اصلاحات ارائه شده توسط کمال آتاتورک، اولین رئیس جمهور ترکیه، دستخوش تغییرات بسیاری شد. از سال 1928، خط ترکی، تحت تأثیر فارسی و عربی، لاتین شد و با الفبای لاتین جدید جایگزین شد که اکنون زبان ترکی مدرن را تشکیل می دهد. پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، برخی از کشورهای شوروی سابق مانند قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان از الفبای لاتین ترکی به عنوان مبنای لاتینی کردن زبان های خود استفاده کردند.
برای شرکت در دوره های آموزش آنلاین زبان انگلیسی به صفحه فوق بروید
انواع زبان ترکی
زبان ترکی دارای انواع مختلفی است. سه شکل رایج زبان ترکی شامل ترکی آناتولی، ترکی عثمانی و ترکی مدرن است. ترکی آناتولی در قرون سیزده و پانزده مورد استفاده قرار می گرفت و زبان نوشتاری آن نیز عربی بود. در فاصله بین قرون پانزده تا بیست نیز زبان ترکی عثمانی رواج پیدا کرد. با پیدایش این زبان، تغییراتی در واژگان به وجود آمد. از دیگر انواع زبان ترکی می توان به ترکی استانبولی و آذربایجانی اشاره کرد.
پر کاربرد ترین زبان ترکی در کشور ترکیه
یکی از مقاصد تفریحی و گردشگری، کشور ترکیه است. ترکی استانبولی جز زبان های رایج این کشور می باشد. هر چند زبان انگلیسی جزوپ زبان های بین المللی است ولی ساکنین ترکیه به زبان ترکی استانبولی صحبت می کنند.
پس اگر قصد سفر به ترکیه را دارید باید به زبان ترکی استانبولی تا حدودی مسلط شوید. شما می توانید با شرکت در کلاس های اموزش زبان ترکی به این زبان مسلط شوید. از آنجایی که تفاوت هایی بین زبان آذری و استانبولی وجود دارد، حتماً در دوره های آموزشی ترکی استانبولی شرکت کنید.
با یاد گرفتن زبان ترکی استانبولی که انواع زبان ترکی است در آموزشگاه های معتبر می توانید در سفر به ترکیه به خوبی با ترکی زبانان ارتباط برقرار کنید. در صورت یاد گرفتن زبان ترکی. دیگر ارتباط برقرار کردن با فروشنده ها و سایر ساکنین ترکیه برای شما راحت خواهد بود. پس اگر می خواهید به این کشور دارای جاذبه های توریستی متعدد سفر کنید، یادگیری زبان ترکی استانبولی را جز برنامه های خود قرار دهید.
شما می توانید با ثبت نام در دوره زبان ترکی وبسایت آموزشی زبانسرا زبان ترکی را به خوبی یاد بگیرید. هدف از دوره زبان ترکی زبانسرا، بهبود مهارت های مهم زبان ترکی است. این دوره براساس سطح زبان آموز طراحی می شود.
پس از به اِتمام رسیدن دوره زبان ترکی می توانید به خوبی به زبان ترکی صحبت کنید و از نظر شنیداری نیز تقویت خواهید شد. طی این دوره سعی شده است که شیوه خوب صحبت کردن و شنیدن و فهم درست زبان ترکی به علاقه مندان آموزش داده شود. بعد از این دوره می توانید درباره موضوعات مختلف به زبان ترکی صحبت کنید. علاوه بر مهارت گفتاری و شنیداری، در زمینه نوشتاری نیز آموزش های لازم به شما داده می شود.
تفاوت های زبان ترکی
آیا تا به حال به یادگیری انواع زبان ترکی فکر کرده اید؟ آیا با تفاوت های دو زبان ترکی استانبولی و آذری آشنایی دارید؟ در این بخش، شما را با تفاوت های این دو زبان آشنا می کنیم. همچنین به بررسی تفاوت زبان ترکی با سایر زبان ها مانند انگلیسی نیز می پردازیم. ترکیه و آذربایجان در قدیم یکی بوده تند و با گذر زمان از هم جدا شده اند. در نتیجه با جدا شدن این دو کشور تغییراتی نیز در زبان آنها به وجود آمد.
بیشتر واژه های عربی و فارسی وارد زبان ترکی شده اند. قدمت زبان های ترکی بسیار بالا است. به همین علت، در نحوه ساختار زبان های ترکی استانبولی و آذری تغییراتی اِعمال شده است. به علاوه واژه های گسترده ای به فرهنگ لغت ترکی افزوده شده است. زبان ترکی در مدل های آذری و استانبولی دارای ریشه های یکسانی است. تفاوت اصلی زبان ترکی آذربایجانی و استانبولی در لهجه است.
لهجه افراد ساکن ترکیه با ترک های ساکن آذربایجان با یکدیگر متفاوت است. ریشه اصلی انواع زبان ترکی استانبولی و آذری یکی بوده است. اصلیترین تفاوت آنها در لهجه مردمهای این مناطق ترک زبان است. معمولاً بین زبان های ترکی استانبولی و آذربایجانی تفاوت های زیادی در زمینه گرامر وجود ندارد. یکی از تفاوت های بارز این دو زبان ترکی، تفاوت در نوشتار است.
ساکنین ترکیه، واژه ها را به لاتین و آذری ها نیز کلمات را به عربی می نویسند. به علت تحت تاثیر قرار گرفتن زبان ترکی استانبولی از انگلیسی، کلمات عربی و انگلیسی به این زبان وارد شده اند. در زبان آذربایجانی میزان تاثیر زبان انگلیسی و عربی کمتر است.
تفاوت اصلی بین زبان انگلیسی و انواع زبان ترکی این است که انگلیسی یک زبان تحلیلی و ترکی یک زبان آگلوتیناسیون می باشد. زبانهای تحلیلی، دارای شکلهای کلمه کمی برای هر واژگان، ترتیب کلمات ثابت هستند. در حالی که زبانهای آگلوتیناسیون زیرگروههای زبانهای ترکیبی و دارای شکلهای کلمه متعدد برای هر واژگان و ترتیب کلمات آزاد هستند.
جمع بندی
انواع زبان ترکی را در این مقاله نقد بررسی کردیم، زمان پیدایش زبان ترکی را فهمیدم و در مورد تفاوت زبان ترکی با دیگر زبان ها توضیحات لازم را دادیم. ما در این مقاله متوجه شده ایم که پر کاربرد ترین زبان ترکی زبان ترکی استانبولی می باشد. که بشتر مردم کشور ترکیه به این زبان مسط هستند.
منابع
Justlanded, crystalcleartranslation
آموزشگاه زبانسرا